Cryotherapie met cryopen

Cryotherapie

Cryotherapie is behandelmethode waarbij gebruik gemaakt wordt van stikstof. Wij werken met de Cryopen, omdat deze pen met grote precieze huidletsels kan bevriezen. Na de bevriezing ontstaat er een korstvorming en verdwijnt het huidletsel. Deze behandeling die kan worden toegepast op diverse huidafwijkingen zoals;

  • wratten op handen en voeten, maar ook water- en ouderdomswratten
  • pigmentvlekken door zonbeschadiging en ouderdomsvlekken.
  • fibromen/steelwratjes
  • op littekenwoekeringen

Cryotherapie

Cryotherapie is pijnloos

De behandeling is pijnloos, daardoor is de cryotherapie aangenaam om te ondergaan. De te behandelen locatie wordt door middel van N2O gas bevroren. Door deze bevriezing sterven de cellen af. Deze afgestorven cellen worden door het lichaam afgestoten. Na de cryotherapie behandeling wordt de behandelde locatie donkerder van kleur en vormt er een korstje. Na 1 tot 2 weken is de huid helemaal hersteld zoals op de na-foto hiernaast is te zien.

De voordelen van cryotherapie zijn dat het zeer effectief werkt en pijnloos is.

Na de behandeling dient u tot 4 weken na de behandeling uit fel zonlicht te blijven, niet te krabben, niet harsen, niet epileren en in de eerst 24 uur na de behandeling geen hete douche, sauna of bad te nemen.

Contra indicaties zijn zwangerschap en postnatale periode, auto immuun ziekte, neuropathie, diabetici, ontstoken aandoeningen en huidkanker.

In sommige situaties zijn meerdere behandelingen ( 2 of 3 ) nodig. Dan is het belangrijk om na 2 weken weer dezelfde locatie te behandelen.

Pigmentvlekken zijn vaak met 1 behandeling verdwenen.

Heeft u vragen, neem dan gerust contact op.