,

Studiereis naar Yon Ka in Parijs

Studiereis naar Yon Ka in Parijs

Afgelopen zomer kreeg ik van Yon Ka Nederland een uitnodiging voor een studiereis naar Yon Ka in Parijs. Dit vond ik natuurlijk ontzettend leuk om na zoveel na jaren werken met Yon Ka om de kans te krijgen om het hoofdkwartier te bezoeken.

Op maandagochtend zijn we met de hele groep, onder wie twee journalisten van het blad Wellness Magazine, met de Thalys vertrokken naar Parijs. Toen we aankwamen was het prachtig zonnig weer, helaas moesten we de metro in, maar voor de geweldige eindbestemming; de Yon Ka Spa in hartje Parijs!!!

Studiereis naar Yon Ka in Parijs

Daar aangekomen kregen wij een rondleiding door de spa door Sonia, de trainer van Yon Ka Parijs. Er is maar een woord voor; PRACHTIG! De gehele spa is ingericht volgens de Yon Ka filosofie. Jammer genoeg was het niet toegestaan om in de spa foto’s te maken, maar via deze link kunt u een kijkje nemen. Helaas moesten de zevende hemel verlaten voor de rest van het programma….terrasje in de zon!!!

Na een leuke avond vol gezelligheid was het veel koffie vereist aan het ontbijt en met goed gevulde buikjes op naar het laboratorium van Yon Ka buiten Parijs. Daar werden wij ontvangen de hele delegatie van Yon ka inclusief een van de eigenaressen, deze dame is al begin 70 en nog vol aan het werk!

Gevolgd door een rondleiding door de fabriek. Eerst in het laboratorium. Hier werd alles verteld over de strenge controles op hygiëne van de installaties en de gemaakte producten. Met een kijkje in de keuken van  het productie proces. Het was erg interessant om te zien dat er zoveel zorgvuldigheid en professionaliteit wordt toegepast in het maken van het product. Er dat het Yon Ka laboratorium een waar voorbeeld voor de cosmetica industrie is. Aan het einde van de rondleiding was te zien dat de gevulde tubes verpakt werden en in dozen gestopt om bijvoorbeeld naar mijn salon toe te gaan.

Na zoveel indrukken en informatie van de rondleiding waren wij toe aan een lunch. Na de lunch kregen wij leerzame een masterclass met onder andere een nieuwtje. Er komt een nieuw product; de Yon Ka Cellular Code. Daarover later meer, ik houd het nog even spannend!

Na een lange dag in de Yon Ka fabriek namen wij afscheid om vervolgens met de Thalys terug naar Nederland te gaan. Het was enorm interessant en bovendien reuze gezellig met mijn collega’s. Ik ga er nog uren over door praten!